martes, 15 de enero de 2013

Com utilitzar les TIC per afavorir la comunicació

Sent docents d’una escola on treballem mitjançant les TIC amb els infants, hem de tenir molt en compte i presents a les famílies, ja que la feina que fan els nens a l’escola, és interessant que la puguem compartir i seguir amb les famílies.
La pregunta és aquesta; com podem comunicar-nos amb les famílies del centre i que aquestes es comuniquin amb el centre mitjançant les TIC?

Hem de tenir en compte que dintre d’una classe hi ha una gran varietat de famílies, les quals cadascuna te diferents treballs, son de diferents nacionalitats i la seva vida personal es diferent. Primerament haurem de mantenir un contacte previ realitzant una entrevista per conèixer als pares mes de prop i saber com està la seva situació i la seva disponibilitat.
Les Tic al ser una nova eina implantada a les Escoles, a la primera reunió de curs, haurem d’explicar als pares com i que treballarem i les eines que farem servir.

Hem de fer partícips als pares de l’aprenentatge dels seus fill, tant l’escola com a casa, la feina ha de ser continua i paral·lela, però per això hem de donar l’oportunitat a que les famílies també es puguin formar sobre eines educatives que van implantant a les escoles. Seria interessant realitzar un curs de formació  a principi de curs i llavors  posar un o dos dies al mes per poder aclarir dubtes o realitzar preguntes.

Per a que tots els familiars estiguin al corrent del que és va fent en el dia a dia a l’aula, crearem un espai comú per a que tot puguin visualitzar-ho, aquest serà un blog de la classe. En aquest blog els pares i mares podran anar veient que treballen els seus fills i de quina manera ho fan. El mes atractiu primerament és posar vídeos i fotografies, ja que val mes una imatge que mil paraules.   

Per poder treballar mitjançant les TIC hem de disposar d’un espai ben equipat per a poder-ho dur a terme. Hem de tenir ordinadors suficients i les eines digitals bàsiques per poder treballar.
Una vegada l’escola decideix treballar mitjançant les TIC, hem de tenir en compte que aquest serà un treball en grup i que la comunicació serà bàsica entre docents. S’ha d’anar tots a una per a un millor aprenentatge per part de tots, en especial pel be dels nens.


No hay comentarios:

Publicar un comentario