viernes, 9 de noviembre de 2012

AUDACITY




Aquest dia a classe vàrem començar a utilitzar el programa anomenat Audacity, és un programa que permet  barrejar la música amb la lletra i canviar el to i el volum de la musica. 

Per als infants és una eina molt interessant i divertida, ja que per exemple per fer conta contes, el fet de poder pujar, baixar i barrejar les veus dels personatges, els hi agrada molt.

Va estar una pena, ja que una vegada ens anàvem a posar per fer-ho, els micròfons i els altaveus dels ordinadors de la classe d’informàtica  no funcionaven, per lo tant aquesta pràctica la va, haver de fer per la nostra conta.

En quant a fer-ho per la nostra conta, he de dir que me va dur temps el poder donar-ho per definitiu. A l’hora de gravar-ho vaig tenir algun que altre problema, no podia gravar-ho directament mp3, i trastejant ho vaig poder vèncer. Primer ho vaig gravar a .wav i una vegada a l’escriptori ho vaig poder passar a mp3.

Ha set un llarg camí per poder-ho acabar, però aquí esta el resultat.

Estic molt contenta i satisfeta amb el meu resultat.




L'aplicació de les TIC

Reflexió sobre l’aplicació de las TIC

En aquesta classe varem parlar, comentar i introduir l’aplicació las Tic en els processos educatius. Varem comentar com ho veiem nosaltres, que ens pareixia i també ho varem contrastar amb lo que diu la llei.

Una vegada vist el que diu la llei (LOE), aquesta dona molta importància a la iniciació des del cicle d’infantil de les tecnologies de la informació i la comunicació i donen molta importància a que les escoles han de garantir experiències d’iniciació en les  noves tecnologies.

En referència a lo que diu la llei, penso que és queda molt reduït, ja que per dur a terme aquest nou aprenentatge amb aquestes eines, els docents són els primers que s’han de preparar i formar-se per a poder-ho transmetre de la millor manera als alumnes.

A la nostra Illa no he tingut l’oportunitat de conèixer moltes escoles que facin ús de les TIC, però es veritat que cada dia són mes les aules que van tenint pissarres digitals i una ampliació d’ordinadors. Encara que les poques escoles que ho estan implantant, no són prou els recursos que necessiten per poder treballar correctament com diu la llei. 
Encara que lo que digui la llei no ens agradi, és el que hem de fer i el que s’ha d’aplicar a les escoles i hem de comptar en el programa educatiu

Una vegada això, ens varem ajuntar en petits grups i férem un llistat dels punts negatius i positius sobre les labors dels docents en referència a les noves tecnologies.  


Avantatges: 
  • Bona font d’informació. 
  • És un recurs més d’aula. 
  • Ajuda a organitzar  i economitzar el temps de feina. 
  • Possibilitat la difusió del treball i el compartir-la.  
  • Ajuda a comparar opinions (entre escoles, entre professors, entre escoles). 
 I                
Inconvenients:

  • Falta de temps.
  • Necessitat de que el professorat es recicli i aprengui noves tècniques que van sortint. 
  • Diferències entre les concepcions que tenen tots els professors envers les noves tecnologies. 
  • Gran despesa econòmica. 
  • Possibilitat de trobar una informació errònia. 

Aquestos avantatges i inconvenients els varem contrastar amb el llistat d’en Pere Marquès.

Les caceres del Tresor


        Amb aquesta classe, vaig poder conèixer amb mes profunditat varietat d’activitats didàctiques digitals. Són programes que es troben exclusivament dissenyats per als infants.

        Aquestes activitats ajuden als infants a posar en pràctica allò que han realitzat amb anterioritat, donant l’oportunitat de practicar, arribant a l’assimilació i interiorització dels temes a tractar.
       
       És molt ric que els infants puguin disposar d’aquesta eina innovadora, però hem sembla que els infants per poder arribar a l’aprenentatge ple d’una manera significativa, abans de posar-ho en pràctica amb aquestes eines, han d’experimentar i compaginar amb altres eines que poden ser  igual o més didàctiques.

      Amb una varietat de materials i metodologies, aconseguirem que els nens mostrin mes interès, motivació i ganes d’aprendre que no si tant sols utilitzem una eina de treball.
Aquesta, és una eina de treball molt enriquidora també pels docents, ja que de vegades pot passar que un es quedi sense recursos. ens pot ajudar a seguir o a reconduir l’activitat per un altre camí.


Com és la cacera del Tresor?
  • Primerament ens trobem les instruccions i dona la informació per a que els infants puguin donar començament a l’activitat.
  • Trobem un llistat de preguntes
  • A continuació es poden visualitzar un llistat de pàgines, els infants podran elegir la que més els interessi. Són unes pàgines molt animades i motivadores per a cridar l’atenció de l’usuari.



viernes, 2 de noviembre de 2012

Societat de la informació, tecnologies digitals i educació.

Societat de la informació, tecnologies digitals i educació.

 

La lectura de Manuel Area, ens parla dels nous reptes educatius tant en l’àmbit econòmic, social i cultural de la nostra societat. Les tecnologies com a eina molt utilitzada en tots els àmbits i que avança a passos agegantats. Totes les persones al seu dia a dia utilitzen alguna tecnologia de la informació, són tan ràpides les innovacions i les canvis que s’ha d’estar molt atent, tant per no quedar-se enrere i agafar-ho amb temps, per adaptar-se a ella i a més a més poder transmetre-la als infants.

Fent referència a l’eina d’Internet, podem dir que és la major font per poder trobar informació referent a qualsevol tema, el seu accés és immediat i a més a més amb diverses possibilitats de resultats per elegir sobre el mateix que un cerca. En referència a l’àmbit educatiu, són les noves generacions les que ja comença’n a dominar tots tipus d’aparells des de ben petits.

És un gran avantatge que els nens a les escoles puguin aprendre a dominar varietat d’eines relacionades amb les noves tecnologies fent usos de varietat d’aparells i programes diferents. En aquest cas som els docents el que ens hem de posar al dia en tot allò que va sortint i fer un aprenentatge significatiu per poder-ho compartir amb els alumnes, és un camp que s’ha d’estar en constant formació i reciclatge.

Hem de transmetre als nens per a que ells puguin anar utilitzant autònomament aquestes eines. No tota la informació pot ser correcte, per això també s’ha de treballar el no quedar-se amb la primera resposta, sinó cercar diverses per poder contrastar i cercar la que cadascú cregui oportuna i ser crítics d’allò que ens presenten, ja que hi ha molta informació errònia.

La meva opinió sobre les noves tecnologies ha anat canviat a mida que vaig coneixent més programes i activitats per poder utilitzar. És cert que no estic d’acord en que a les escoles tan sols els treballi amb aparells i no es treballin amb diverses metodologies.

Penso que les noves tecnologies han d’estar a l’ordre del dia dintre d’un aula, però no ha de ser l’única eina a utilitzar. Per exemple el treballar el mateix tema (els insectes) amb varietat d’eines, dona un gran ventall d’oportunitats per als alumnes i s’ajusta a les possibilitats i necessitats de cada nen, ja que pot haver-hi nens que les noves tecnologies no se’ls dona tan bé com altres. S’ha de poder prendre amb varietat de material, sense oblidar el material didàctic, el paper i llapis.


L’article escrit per en Manuel Area Moreira i es titula : “ SOCIEDAD DE LA INFORMACIÓN, TECNOLOGIAS DIGITALES Y EDUCACIÓN”. (Web docente de Tecnlogia Educativa. Universidad de La Laguna, 2002).




Taller d'imatges

A la segona setmana de classe, vàrem tractar tot lo relacionat amb l'imatge. Vàrem dividir-lo en dos tallers: imatge individual i imatge grupal. El programa que vàrem fer servir per poder modificar, retocar i afegir elements es diu GIMP. Aquest programa té un gran ventall d'eines per fer una modificació tant a una imatge com a una fotografia estreta s'internet. Aquestos tallers es vàren dividir en dos, el primer haviem de fer afegits de la cara a una imatge individual, i el segon haviem de retocar i afegir les nostres cares a una fotografia d'internet original.


Primera sessió


Vàrem passar una estona molt divertida veient com les nostres fraccions canviaven per moments. A la segona sessió també vàrem treballar l'imatge però d'una forma diferent. Aquest taller tractava d'agafar una imatge d'un grup o de personatges coneguts i afegir les nostres cares. Havia de ser una imatge que mínim fossin els suficients personatges com per als components del grup. Per tant al ser quatre components, vaig buscar una imatge de la famía Adam's i vaig afegir les cares de les quatre companyes. A l'hora de realitzar els afegits i realitzar les modificacions, em vaig sorprendre de la gran varietat de possibilitat i eines per poder emprar i modificar una fotografia original.


Segona sessió
Vàrem pasar una estona molt divertida i entretingua veient com les nostres Aquest programa és molt divertit i útil per poder treballar amb els infants, és una eina que permet realitzar els canvis. El poder vorer una imatge origianl amb les cares de totes les components del grup ens va resultar molt divertit i entretingut. Personalment estic molt satisfeta amb aquesta prèctica i amb el resultat. Trobo que és una eina molt enrriquidora, útil i entretinguda per poder treballar amb els infants.