jueves, 20 de diciembre de 2012

Com ens agradaria que ens acollissin a un centre i quina seria la manera per començar amb motivació i il•lusió?

Primerament, m’agradaria recalcar que a totes les persones, del que més patim el primer dia de començar a treballar a un lloc nou o de fer pràctiques, és el com serà el primer contacte i com ens rebran.

Penso que una persona a un espai nou, on no coneix a ningú, ni com  treballen ni als nous companys, el millor que li pot passar es que sigui benvingut i que el tractin com a nova persona que es dintre del centre.

Una vegada hem pres contacte amb les persones del centre, els nins, l’espai i les famílies, a poc a poc ens agradaria ser un mes dintre de l’equip educatiu, que ens escoltin les nostres preguntes i propostes, sempre ajudant dintre que puguem en el cas de que siguem alumnes en pràctiques.

A mi personalment, el que més m’agradaria trobar-me el dia que faci pràctiques, és una tutora que primerament m’expliques com i de quina manera treballa ells dintre de la seva aula. És un aspecte important, ja que jo partiré d’unes idees i unes bases ja establertes. Aquesta mestra m’agradaria que fos oberta a noves propostes d’activitats, però que també pogués aprendre com maneja ella la seva aula i la metodologia que segueix, ja que jo sempre dic que de tot s’aprèn. Tant vàlid i enriquidor  és aprendre d’una metodologia que t’agrada com aquella que no ens pot agradar tant. En una aprendrem les coses positives i en altra les coses que no ens agradaria fer o que no les trobem correctes.
Sortint de la classe, tenim de tenir en compte els altres docents i tot els personal del centre.

L’equip educatiu com a eina fonamental dintre d’un cole per a que vagi endavant. Les reunions de l’equip educatiu que siguin motivadores per tots aprendre de tots, per poder ajudar  i poder resoldre dubtes tan personals com del funcionament de l’escola.  
Una motivació a fer, crear i renovar, existeix quan totes les persones que formen l’equip educatiu estan dispostes i motivades a seguir creant eines per anar formant als infants.

Per tant és molt important que es vagin fent cursos de formació per a que els docents vagin tots a una i no creem una estancada en aquesta, ja que si el docent és el que ha de guiar i ensenyar, mai pot deixar d’aprendre i formar-se.


No hay comentarios:

Publicar un comentario